Kiedyś mój szwagier pół nocy latał za taką papugą, mało jej wrony nie rozszarpały, piękne ptaki, ale zdecydowanie do wkręconych zaliczyć się muszę
[O2] co byście wybrali...1.8TSI DSG czy 1.8 TSI 4x4
Zwiń
X
-
BADYL, a potrzebujesz 4x4? Bo jeśli jeździsz tam gdzie wszyscy ( a nie po jakiś bezdrożach ) to tylko i wyłącznie DSG. Ja mam taką kombinację ( 1,8 + DSG ) i jest to mega fajne połączenie. Osobiście już chyba nigdy nie kupie manuala ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Re: co byście wybrali...1.8TSI DSG czy 1.8 TSI 4x4
Zamieszczone przez BADYLPanowie jak w temacie.....gdybyście decydowali się na nowe auto to w jakiej opcji :?: Generalnie chodzi mi tylko o opinie czy brali byście DSG czy 4x4 - wiem jest opcja 2.0 TDI DSG 4x4 ale ona odpada :wink:Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLzarzuciłem temat (przyszłościowo) ponieważ dojazd do mojego domku (narazie jest tylko ziemia :P ) wiedzie przez polną drogę no i na wiosnę lub przy mocniejszych opadach robi się tam "ciekawie" :shock: :diabelski_usmiech a poza tym trasa w większości miasto :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SZARY-latanDSG nie uratuje cię jak na śniegu stracisz przyczepność a 4x4 i owszem,--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
jak to jest z 4x4
1. w lecie, wiosną, jesienią czy zimą - podczas deszczu czy na mokrej jezdni - startujesz spod swiateł jak z procy bez migającego ESP. Ty już jesteś rozpędzony kiedy twoi kumple jeszcze szorują oponami asfalt prawie stojąc
2. na łukach, slimakach i wiaduktach auto nie jest podsterowne nawet jak nadepniesz do dechy, jeśli jest naprawdę ślisko to jest raczej nadsterowne
3. błoto pośniegowe, kałuże i temu podobny syf nie robi na tobie większego wrażenia
4. biała droga jest darem od boga a nie karą za grzechy
5. parkujesz w zimie w zaspach (oczywiście nie metrowych to nie Defender) ale takich w które ośka albo nie wjedzie, albo się boi że nie wyjedzie.
6. w zimie placyk pod Ikea w połączeniu z białą zamarniętą wodą na nim zalegającą wprawiają w euforię zwłaszcza jak jest pusto - euforię może przerwać jedynie spojrzenie tego 'nieżyczliwego mi czlowieka z którym mieszkam i mam dziecko' :diabelski_usmiech
7. W lecie na suchym różnica jest żadna lub prawie żadna
8. poczucie 'dzielności' auta - bezcenne
jest jedno ale....wszystko to docenisz tylko po poznaniu auta nauczeniu się jak ono się zachowuje i co może. Musisz autem pojezdzić, poczuć jak ono zasuwa w różnych warunkach, nauczyć się go - wtedy automatycznie banan wyskakuje na pysk. Jeśli cieszy cię sama jazda, lubisz czuć jak auto się prowadzi, lubisz czasem ruszyć ostrzej czy zrobić mini drift ja śniegu - to 4x4 da ci więcej radości niż DSG.
jesli jednak zmienianie biegów cię denerwuje, a migające ESP zamulające auto cię nie wnerwia, stoisz cały czas w korkach i masz dość żąglowania wajchą - bierz DSG.
ja mam pdobny problem - planuje zakup Superba...i wydaje mi się, że 1.8 jest ciut za słaby, 2.0 nie ma 4x4, a na 3.6 mnie nie stać.... a musi być 4x4.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLzarzuciłem temat (przyszłościowo) ponieważ dojazd do mojego domku (narazie jest tylko ziemia :P ) wiedzie przez polną drogę no i na wiosnę lub przy mocniejszych opadach robi się tam "ciekawie" :shock: :diabelski_usmiech a poza tym trasa w większości miasto :wink:
Komentarz
-
-
Dla mnie to sprawa wygląda następująco:
- DSG daje komfort
- 4x4 daje dodatkowe możliwości (ale tu rodzi się pytanie, czy są nam one potrzebne)
i tyle w temacieJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
Komentarz